Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок ведення Державного реєстру лікарських засобів України

July 25, 2014

Затверджено Порядок ведення Державного реєстру лікарських засобів України, яким встановлюються вимоги щодо формування, ведення, зберігання, захисту Держреєстру лікарських засобів України та користування ним.
Держреєстр ведеться у вигляді спеціалізованої електронної бази даних, що містить відомості про лікарські засоби, у тому числі медичні імунобіологічні препарати, зареєстровані (перереєстровані) МОЗ у встановленому порядку, дозволені для виробництва і застосування в Україні, з метою інформаційного забезпечення у сфері створення, виробництва, контролю якості та реалізації лікарських засобів.
Включення до Держреєстру інформації про лікарський засіб здійснюється на підставі наказу МОЗ про держреєстрацію (перереєстрацію, поновлення в обігу тощо).
Юридична або фізична особа може безоплатно отримати інформацію щодо наявності/відсутності держреєстрації лікарського засобу у вигляді витягу з Держреєстру на підставі складеної у довільній формі письмової заяви, що подається державному підприємству "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров`я України".

Наказ МОЗ від 08.05.14 р. 314 набуде чинності з дня опублікування. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 01.08.14 р. № 59.

Новини за темою:
Референтне ціноутворення на ліки – з 01.08.14 р.
Операції з постачання медвиробів, які здійснювались 1 липня, обкладаються за ставкою 20 %.
Перелік лікарських засобів, які відпускаються без рецептів знову скоротили.
Оприлюднено новий перелік медвиробів, які обкладаються за ставкою ПДВ 7 % з 1 липня 2014 року.
Зниження ставки ПДВ до 7 % на імпорт ліків - вже в дії!
ПДВ на ліки 7 %: як скласти ПН та відобразити у Реєстрі.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!