Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок розрахунку середньої зарплати в разі відсторонення від роботи за станом здоров’я

November 1, 2017

Який порядок розрахунку середньої заробітної плати в разі відсторонення працівника від роботи за станом його здоров’я зі збереженням середньої заробітної плати?

Середньомісячна заробітна плата в усіх випадках її збереження, крім оплати днів відпустки або компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки, обчислюється виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують події, з якою пов’язана відповідна виплата. Працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менш як два календарних місяці, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.
Нарахування виплат, що обчислюються із середньої зарплати за останні два місяці роботи, провадиться множенням середньоденного заробітку на число робочих днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком. Середньоденна зарплата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі дні на число відпрацьованих робочих днів за цей період.

Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!