Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок проведення камеральної перевірки звітності з ЄСВ у новому проекті Мінфіну

December 3, 2015

Мінфін на своєму сайті оприлюднив проект наказу Мінфіну „Про затвердження Порядку проведення камеральної перевірки звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Так, планується встановити, що камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні органу доходів і зборів виключно на підставі даних, зазначених у звітах платника ЄСВ.

Камеральна перевірка проводиться посадовими особами органів доходів і зборів без будь-якого спеціального рішення керівника такого органу або направлення на її проведення.

Згода платника ЄСВ на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не обов'язкові.

Камеральна перевірка даних, заявлених у звітності з ЄСВ, проводиться протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання такої звітності, а у разі отримання звітності з ЄСВ після граничного строку подання – протягом 30 календарних днів з дати фактичного подання такої звітності.

Камеральній перевірці підлягає:

1) звітність платника ЄСВ щодо сум нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ до фіскальних органів;

2) звітність платника ЄСВ щодо сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ;

3) звітність платника ЄСВ щодо сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті, та суми доплати до фіскальних органів;

4) звітність платника ЄСВ щодо настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Звітність з єдиного внеску, подана платниками, проходить арифметичний та логічний контроль.

У разі встановлення порушень за результатами камеральної перевірки складається Акт про результати камеральної перевірки звітності з ЄСВ у двох примірниках, який підписується посадовою особою, яка проводила камеральну перевірку, та після його реєстрації в органі доходів і зборів вручається або надсилається для підписання протягом 3 робочих днів платнику ЄСВ. В акті камеральної перевірки обов’язково відображається зміст порушення із посиланням на відповідну структурну одиницю акта законодавства.

За матеріалами офіційного сайту Мінфіну.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!