Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок перерахунку пенсії держслужбовцям

June 27, 2013

Затверджено Порядок та умови визначення заробітної плати для розрахунку пенсії державного службовця.
Зокрема встановлено, що у разі підвищення розміру зарплати працюючим держслужбовцям відповідно до рішень Кабміну (для службовців Нацбанку відповідно до рішень його Правління) або у зв`язку із зміною мінімальної заробітної плати зарплата для перерахунку пенсії, призначеної у тому числі до набрання чинності Законом № 4050-VI (див. далі), визначається в такому порядку:
1) пенсіонерам, які на момент перерахунку пенсії продовжують працювати на посаді, з якої призначено пенсію, - на підставі поданої заяви та довідки про одержувану заробітну плату на момент перерахунку;
2) іншим пенсіонерам - на підставі поданої заяви та необхідних документів, поданих на час перерахунку, виходячи із сум заробітної плати держслужбовця, який займає посаду держслужби відповідної підгрупи та рангу за останньою посадою державної служби, з якої призначено (перераховано) пенсію, на момент виникнення права на перерахунок. При цьому:
- посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційний клас, класний чин або спеціальне звання та вислугу років враховуються в розмірах, установлених на момент виникнення права на перерахунок пенсії держслужбовця, який займає посаду держслужби відповідної підгрупи та рангу за останньою посадою державної служби на момент призначення (перерахунку) пенсії;
- премія, крім премій, зазначених у другому реченні цього абзацу, та інші надбавки враховуються в середніх розмірах, виплачених держслужбовцю, який займає посаду держслужби за останньою посадою держслужби у тому держоргані, з якого особа вийшла на пенсію, на момент виникнення права на перерахунок. Премії до державних, професійних свят і ювілейних дат та грошова допомога, виплачені у місяці підвищення заробітної плати, враховуються в розмірі 1/12 середнього розміру таких виплат, виплачених держслужбовцю, який займає посаду державної служби відповідної підгрупи та рангу за останньою посадою держслужби, з якої призначено (перераховано) пенсію.
Під час звільнення державного службовця з посади державної служби за його бажанням проводиться перерахунок пенсії із заробітної плати, визначеної на дату звільнення, відповідно до Порядку та умов.

Постанова КМУ від 19.06.13 р. № 426 набуде чинності одночасно із Законом України від 17.11.11 р. № 4050-VI "Про державну службу" – 01.01.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!