Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок листування ФОП з органами фіскальної служби

December 12, 2016

Господарським кодексом України визначено, що громадянин може здійснювати підприємницьку  діяльність безпосередньо як підприємець або через приватне підприємство.
Водночас, встановлені обмеження застосування цивільного законодавства, а саме: «до майнових відносин, заснованих на адміністративному або іншому владному підпорядкуванні однієї сторони другій стороні, а також до податкових, бюджетних відносин цивільне законодавство не застосовується, якщо інше не встановлено законом».
Таким чином, Закон «Про звернення громадян» не поширюється на порядок листування з органами фіскальної служби фізичних осіб-підприємців, якщо тематика листа стосується їх підприємницької діяльності.У зв’язку з вищезазначеним, фізичним особам підприємцям, у разі необхідності подання письмового звернення до ГУ ДФС в Одеській області для вирішення питань, пов’язаних з їх підприємницької діяльністю, слід надсилати кореспонденцію через відділення  поштового  зв’язку, або надавати особисто за адресою: м. Одеса, вул. Семінарська,5. Нагадуємо, що така кореспонденція має бути підписана автором із зазначенням його прізвища, ім’я по батькові та адреси.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Poryadok-perepiski-FLP-s-organami-fiskalnoj-sluzhby

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!