Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок відображення в розшифровці податкових зобов`язань операцій з постачання ліків

June 20, 2014

Операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів одному контрагенту із застосуванням однієї ставки податку до таких операцій слід підсумовувати та вносити до одного рядка додатка Д5. У разі, якщо платник податку здійснює операції з постачання товарів одному контрагенту із застосуванням ставок податку 7 % та 20 %, то такі операції відображаються в додатку Д5 окремо.

Операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів, які відображаються в рядку 2.2 декларації з ПДВ, розшифровуються в розділі I додатка 5 (Д5) у розрізі контрагентів у розділі "Інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою (рядок 2.2 декларації)".

При цьому, в графі 2 таблиці відображається індивідуальний податковий номер покупця (найменування покупця не зазначається).

У графі 3 відображається період складання податкових накладних (місяць складання, а не конкретна дата (наприклад, 04.2014).

У графі 4 відображається обсяг операцій з постачання на митній території України, що оподатковуються за ставкою 7 %, за кожним контрагентом. Для заповнення графи 4 використовуються дані з графи 10 розділу I Реєстру виданих та отриманих податкових накладних у розрізі кожного контрагента.

У графі 5 відображається сума податкових зобов`язань з податку на додану вартість, нарахована за ставкою 7 %, за кожним контрагентом. Для заповнення графи 5 використовуються дані з графи 9 розділу I Реєстру виданих та отриманих податкових накладних у розрізі кожного контрагента.

У графах 4 та 5 рядка "Інші" відображається загальний обсяг постачання на митній території України операцій, що оподатковуються за ставкою 7 %, за звітний період за податковими накладними, складеними протягом звітного податкового періоду. Обидва примірники таких податкових накладних залишаються у продавця.

Розяснення Міндоходів від 17.06.14 р.

 

Новини за темою:

Ввезення в Україну ліків для тяжкохворих буде спрощено

Зміни до законодавства, що діють із червня 2014 року

Знову оновлюється податкова звітність із ПДВ

Оприлюднено новий перелік медвиробів, які обкладаються за ставкою ПДВ 7 % з 1 липня 2014 року

Як виправити помилку у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!