Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок призначення голів місцевих державних адміністрацій буде врегульовано

July 8, 2016

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4370-1 «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо врегулювання окремих питань проходження державної служби».
Закон стосується реалізації положень частини четвертої статті 118 Конституції, згідно з якою голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом за поданням Кабінету Міністрів.
Для належної реалізації зазначеної правової норми передбачається створення Президентом Комісії з питань держслужби голів місцевих держадміністрацій, яка буде здійснювати повноваження з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голів і дисциплінарного провадження відносно зазначеної категорії посадових осіб.
Крім того, передбачено перенесення посад голів місцевих державних адміністрацій по категорії посад держслужби «А» в категорію «Б».
Також Законом встановлюється, що вищі ранги держслужбовців (1, 2, 3 ранг категорії «А») присвоює Президент, а також врегульовано питання щодо призначення на посади, звільнення з посад та особливостей проходження держслужби керівниками допоміжних органів, утворених Президентом.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Poryadok-naznacheniya-glav-mestnyx-gosadministracij-budet-uregulirovan.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!