Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Отримати дозвіл на будівництво будинку стане складніше

March 25, 2016

ДАБІ розглянула ситуацію, пов'язану з отриманням права на виконання будівельних робіт на об'єктах, які за класом відповідальності відносяться до середнього рівня.
До даного класу відносяться об'єкти III і IV категорії складності. Як стало відомо, щоб отримати право на будівництво будинку IV категорії, необхідно надати копії документів, а ось для дозволу будівництва будівлі III категорії досить так званого декларативного принципу. Тобто, в декларації вносяться дані про ті ж документи, які в першому випадку подаються для оформлення дозволу.
Цим користуються недобросовісні забудовники для зловживань і маніпуляцій. Наприклад, при будівництві житлового комплексу його розбивають на окремі будинки і подають декларації на кожен будинок окремо. Це дозволяє уникнути будівельної експертизи проектів і ставить під сумнів надійність і безпеку нових будинків.
Законодавство не дозволяє ДАБІ перевіряти достовірність даних на етапі реєстрації декларації, і порушення іноді виявляють уже в період будівництва, коли інвестори вклали кошти в будівництво. Це провокує численні соціальні конфлікти і стає причиною поширення будівельних афер.
Колегія Держархбудінспекції розглянула можливість змін в Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», передбачивши придбання права на будівництво об'єктів III категорії складності шляхом оформлення дозволів.
Це дозволить проконтролювати законність будівництва, врахувати думку громадськості і зменшити кількість будівельних афер. При цьому такі зміни не обтяжать забудовника - пакет документів, передбачений для оформлення дозволу і визначення, в декларації повністю збігається.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Poluchit-razreshenie-na-stroitelstvo-doma-stanet-slozhnee.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!