Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Отримати консультацію лікаря можна буде телефоном і без виклику швидкої

August 4, 2016

Міністерство охорони здоров’я оголосило, що планує відкрити кол-центр для надання невідкладних консультацій лікаря телефоном. Це дозволить отримати консультацію лікаря без виклику швидкої у тих випадках, коли це можливо.
У минулому році в Україні було більше 9 млн викликів швидкої допомоги. І лише 2,5 млн пацієнтів були госпіталізовані. Іншим або надали допомогу, або швидка їм була насправді не потрібна. Тому буде організовано кол-центр, куди могли б телефонувати люди і консультуватися з лікарями замість того, щоб одразу викликати швидку. Розраховується на те, що у багатьох випадках порада лікаря по телефону допоможе вирішити проблему, і швидка не знадобиться.
Також МОЗ планує впровадити стартап під назвою “Поліклініка без черг”. Його ідея полягає у тому, що можна було записатися на прийом в поліклініку до сімейного лікаря або вузького фахівця через систему по інтернету або по телефону на певний час. Це допоможе заощадити людям час і дозволить побачити, в яких лікарів більше пацієнтів і які, можливо, мають кращий рівень послуг.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Poluchit-konsultaciyu-vracha-mozhno-budet-po-telefonu-i-bez-vyzova-skoroj.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!