Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підтвердження фінансової надійності страховиків

September 9, 2013

Затверджені вимоги до рейтингів фінансової надійності (стійкості) страховиків та перестраховиків-нерезидентів та порядку їх підтвердження.
Дані вимоги поширюються на:

  • страховиків-нерезидентів, які мають право здійснювати страхову діяльність в Україні;
  • страховиків (перестраховиків)-нерезидентів, з якими страховики-резиденти або перестрахові брокери укладають договори перестрахування;
  • перестрахових брокерів, у т. ч. постійні представництва брокерів-нерезидентів, через або за посередництвом яких страховики-резиденти укладають договори перестрахування з перестраховиками-нерезидентами в частині подання перестраховими брокерами інформації про перестрахування у перестраховика-нерезидента, рейтинг фінансової надійності якого відповідає цим вимогам;
  • страховиків-резидентів, які укладають договори перестрахування з перестраховиками-нерезидентами.

Рейтинги фінансової надійності даних суб’єктів на дату укладення договорів страхування/перестрахування з ними повинні відповідати рівню рейтингів не нижчому, ніж за класифікацією таких міжнародних рейтингових агентств: «A.M.Best» (США) - «B+»; «Moody`s Investors Service» (США) - «Baa»; «Standard & Poor`s» (США) - «BBB»; «Fitch Ratings» (Великобританія) - «BBB».
Рейтинг фінансової надійності страховика-нерезидента та перестраховика-нерезидента визнається в Україні в разі його оприлюднення в бюлетенях або на офіційних веб-сайтах відповідних міжнародних рейтингових агентств.
Втратили чинність ряд розпоряджень Держфінпослуг, якими були затверджені попередні вимоги та порядок їх підтвердження.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 11.07.13 р. № 2262 набуло чинності з 06.09.13 р. («Офіційний вісник України» від 06.09.13 р. № 66).


Новини за темою:

Страховики отримали змінені ліцензійні умови

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!