Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підписано закон про права і свободи переселенців

November 20, 2014

19.11.14 р. Президент України підписав Закон від 20.10.14 р. № 1706-VII "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (законопроект № 4490а-1).

Закон спрямований на вирішення нагальних питань з обліку та життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей у нових умовах проживання, спрощення порядку тимчасової реєстрації вимушених переселенців, містить норми щодо удосконалення порядку та скорочення граничних строків розгляду заяв про оформлення, переоформлення, продовження соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, забезпечення їх соціальними та медичними послугами.

Також передбачено створення правових передумов з розробки спеціальних комплексних державних програм, створення та ведення єдиного реєстру та бази даних з внутрішньо переміщених осіб, надання вимушеним переселенцям інформації щодо місць поселення та можливостей працевлаштування, забезпечення державою функціонування системи гарантій соціального та пенсійного забезпечення, а також стосується питання щодо фінансування витрат, пов`язаних з тимчасовим поселенням сімей внутрішньо переміщених осіб у державні та комунальні заклади, в тому числі із можливостями найшвидшого залучення ресурсів міжнародних організацій, міжнародної технічної допомоги для облаштування місць довгострокового розміщення внутрішньо переміщених осіб та засад розбудови для них відповідної житлової інфраструктури.

За словами Глави держави, закон недосконалий і потребує доопрацювання. Як тільки запрацює нова Верховна Рада, до закону будуть внесені зміни. Уряду доручено доопрацювати і розробити нормативні акти, які мають запрацювати після прийняття цього закону, для того, щоб можна було вирішити проблеми доступу до освіти, працевлаштування, розміщення, соціальних виплат, медицини.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

 

Новини за темою:

Переселенці із зони АТО можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи

Як переселенцям отримати одноразову грошову допомогу

Прийнято Закон про захист переселенців

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!