Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи підлягає реєстрації платником ПДВ „кримська філія”, що проводить діяльність на іншій території України?

June 4, 2015

Пп. 14.1.139 ПК визначено, що особою для цілей розділу V (ПДВ) ПК є:
а) юрособа, створена відповідно до закону у будь-якій організаційно-правовій формі, у т.ч. з іноземними інвестиціями;
б) ФОП;
в) юрособа, фізособа, ФОП, яка ввозить товари на митну територію України;
г) постійне представництво (нерезидента);
ґ) інвестор (оператор) відповідно до угоди про розподіл продукції, на якого покладено ведення податкового обліку з ПДВ за угодою про розподіл продукції.
Згідно із ст. 95 ЦК філією є відокремлений підрозділ юрособи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій (в тому числі провадить господарську діяльність), а представництвом – відокремлений підрозділ юрособи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юрособи (тобто здійснює представницькі функції). Філії та представництва не є юрособами.
Виходячи з вимог п.п. 3 п. 12.3 ст. 12 Закону „Про створення вільної економічної зони „Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” з 1 червня 2014 року вважається анульованою реєстрація осіб як платників ПДВ, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання) та перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або м. Севастополя. Контролюючі органи відмовляють у реєстрації платником ПДВ особам, які мають місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або м. Севастополя, до закінчення строку тимчасової окупації.
Враховуючи викладене, філія та представництво юрособи не можуть бути зареєстровані як платники ПДВ, оскільки не підпадають під визначення особи платника ПДВ. Філія, яка повністю або частково провадить господарську діяльність, після анулювання реєстрації юрособи як платника ПДВ втрачає делеговане юрособою право на складання податкових накладних від імені такої юрособи.

Листівка ДФС від 02.06.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!