Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Подавайте фінзвітність за 2014 рік через систему «Єдине вікно»

February 27, 2015
Доброго дня, шановні колеги, я головний редактор журналу «БАЛАНС» і «Бібліотека Баланс» Ольга Целуйко.
Щомісячно редакція проводить семінари-практикуми, присвячені проблемним питанням бухобліку та оподаткування, складання звітності. На семінарі, який проводився 24 лютого в м. Дніпропетровську, у числі питань, які розглядалися, було питання про подання фінансової звітності за 2014 рік.
Як ви знаєте, усі юридичні особи (п. 2 Закону № 996), незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, а також представництва іноземних суб`єктів господарської діяльності зобов`язані подавати свою фінансову звітність (п. 2 Порядку № 419), зокрема, органам державної статистики і ДФС.
Зверніть увагу! Подання річної фінансової звітності в електронному вигляді до держорганів (ДФС та одночасно до органів статистики) здійснюється за допомогою системи «Єдине вікно подання електронної звітності». У програмі М.Е.Д.О.К у реєстрі звітів для цього створено окрему папку. Під час формування звітності потрібно використовувати файли у форматі з першою буквою «S».
Головний момент! За результатами обробки такої звітності в органах статистики суб`єктам господарювання буде відправлено квитанцію № 2. При цьому вам не потрібно буде перенабирати форми звітності заново, як це було раніше, щоб сформувати окремий пакет для ДФС. Факт отримання вами квитанцій з органів статистики про здачу фінзвітності означає, що ваша функція повністю виконана: фінзвітність автоматично буде направлено на сервер податкової вашого району.
Зараз у деяких районних податкових в інспекторів ще не реалізована функція прийняття і перегляду такої звітності (програмісти, як завжди, запізнюються). Проте, згідно з усними роз`ясненнями податківців, приносити фінзвітність на флешках до своєї податкової не треба. Підтвердженням здачі фінзвітності до органів ДФС є квитанція № 2, отримана від органів статистики.
Тож не хвилюйтеся і спокійно подавайте фінзвітність через систему «Єдине вікно». Але покваптеся: граничний строк подання такої звітності – 2 березня 2015 року.
Наостанок хочу звернутися до вас із невеликим проханням. У березні в м. Дніпропетровську проходитиме черговий семінар-практикум. Мені дуже важливо відповісти на ті запитання, детально розібратися саме в тих темах, які важливі вам, нашим передплатникам і клієнтам. Буду вдячна, якщо вишлете мені на пошту свої побажання і запитання: їх обов`язково буде включено до плану семінару. Ольга Целуйко
головний редактор журналу «БАЛАНС»
Моя електронна адреса:

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!