Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи подавати форму № 20-ОПП у разі надання в оренду частини приміщень?

January 4, 2017

Чи потрібно подавати госпсуб'єкту – власникe нерухомого майна повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів)?

У разі надання в оренду об’єкта нерухомого майна або його частини повідомлення за ф. №20-ОПП подається до контролюючих органів як власником нерухомого майна – орендодавцем, так і орендарем.
При цьому потрібно враховувати такі особливості.
Якщо орендодавець здає в оренду однотипні об’єкти оподаткування (окремі кімнати, офіси, квадратні метри), які розташовані за одним місцезнаходженням, то слід дотримуватися принципу «укрупнення інформації» про об’єкти оподаткування та відображати їх у вигляді одного об’єкта оподаткування. Якщо однотипні об’єкти оподаткування розташовані за різним місцезнаходженням, то їх необхідно показувати окремо.
Також суб’єкт господарювання, який здає в оренду приміщення, у повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначає фактичний стан об’єкта оподаткування на момент заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП. Якщо все приміщення здається в оренду, тоді в графі «стан об’єкта оподаткування» зазначається «здається в оренду».
Якщо платник податків орендує приміщення або його частину, тоді в графі «стан об’єкта оподаткування» повідомлення за ф. № 20-ОПП зазначається «орендується».
Водночас, якщо за одним місцезнаходження є декілька однакових типів об’єктів, у яких відсутнє найменування, тоді орендар у повідомленні за ф. № 20-ОПП зазначає інвентарний номер об’єкта оподаткування, зазначений в договорі оренди.
Отже суб’єкт господарювання – власник нерухомого майна у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів), які розташовані за одним місцезнаходженням, у повідомленні за ф. № 20-ОПП відображає їх у вигляді одного об’єкта оподаткування.
Якщо однотипні об’єкти оподаткування розташовані за різним місцезнаходженням, то їх необхідно показувати як окремі об’єкти оподаткування.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Podavat-li-formu---20-OPP-v-sluchae-predostavleniya-v-arendu-chasti-pomeshhenij.

Новини за темою:
Чи треба подавати повідомлення за формою № 20-ОПП у разі придбання приміщення, здачі його в оренду, відкриття у ньому магазину?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!