Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підакцизні товари: на запитання відповідає ДФС

April 26, 2017

Запитання 1. Хто здійснює контроль за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв та тютюнових виробі?
Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів здійснюється ГУ ДФС у Дніпропетровській області у межах повноважень.

Запитання 2. Куди необхідно подавати заяву для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями?
Заява на отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами подається до Центрів обслуговування платників за місцем торгівлі СГ або ГУ ДФС у Дніпропетровській області уповноваженою особою заявника або надсилається рекомендованим листом.

Запитання 3. Чи необхідно отримувати ліцензію для реалізації тютюну у кальянах?
До тютюнових виробів відносяться – сигарети з фільтром або без фільтру, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування, для реалізації яких необхідне отримання ліцензії.

Запитання 4. Чи необхідно вносити місце торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до Єдиного реєстру місць зберігання?
СГ, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, вносять до Єдиного реєстру тільки ті місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі.

Запитання 5. Чи необхідно отримувати ліцензію та РРО для реалізації слабоалкогольних напоїв та пива?
Роздрібна торгівля алкогольними напоями, слабоалкогольними напоями та пивом здійснюється на підставі ліцензії на право роздрібної торгівля алкогольними напоями із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі.

Запитання 6. Які мінімальні оптово-роздрібні ціни на алкогольні напої на цей час?
Мінімальні оптові-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв встановлені постановою КМУ від 30.10.08 р. № 957.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!