Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Поштові адреси присвоюватимуть органи місцевого самоврядування безоплатно

November 14, 2014

Мінрегіон підготував законодавчі зміни, які врегулюють питання присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна. У міністерстві очікують, що в недалекому часі парламент схвалить зміни до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації» та «Про поштовий зв’язок». Зміни визначають порядок і умови присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна.

На сьогодні питання присвоєння поштової адреси чітко не врегульовано законодавством. А її наявність обов’язкова для здійснення реєстрації прав власності на об’єкти нерухомого майна та розпорядження ним.

Планується визначити на рівні закону загальні засади присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна. Законодавчі зміни встановлюють, що місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах населених пунктів, а районні державні адміністрації - поза межами населених пунктів - присвоюють поштові адреси об’єктам нерухомого майна.  Більше того, визначено вичерпний перелік документів, які необхідно буде подати для присвоєння поштової адреси, і чіткий термін для здійснення органом місцевого самоврядування такої процедури – це 7 робочих днів з дня отримання від замовника будівництва або власника такого об’єкта відповідної заяви.

Змінами передбачено присвоєння поштової адреси на безоплатній основі.

За матеріалами офіційного сайту Мінрегіону.

Новини за темою:

Держреєстрація прав на нерухоме майно: роз’яснює Укрдержреєстр

Наданням популярних адмінпослуг будуть займатися місцеві органи

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!