Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Планується розширити права засуджених

March 17, 2016

Верховна Рада України прийняла за основу проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених" (законопроект № 2490а).
Так, проектом Закону пропонується внести зміни до статей 31, 34, 41, 164 КВК, якими наразі передбачено, що до засудженого, який не з’явився за викликом до кримінально-виконавчої інспекції, застосовується привід.
Проектом Закону пропонується припинити практику застосування приводу стосовно осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та які не з’явилися за викликом до кримінально-виконавчої інспекції.
Також проектом Закону пропонується врегулювати розбіжності між деякими статтями щодо:
- тривалості робочого часу;
- уточнення функцій виправних колоній, які можуть виконувати слідчі ізолятори стосовно категорій засуджених, які залишені в слідчих ізоляторах для роботи з громадського обслуговування;
- строку, після якого здійснюється переведення засуджених до довічного позбавлення волі з приміщень камерного типу у звичайні жилі приміщення;
- кількості і видів побачень.
Також проектом Закону пропонується розширити права засуджених до позбавлення волі, а саме: витрачати для придбання продуктів харчування, одягу, взуття, білизни та предметів першої потреби гроші, зароблені у виправній колонії, одержані за переказами, за рахунок пенсій та іншого доходу, без обмеження їх кількості.
Крім того, проектом Закону пропонується врегулювати питання пенсійного забезпечення засуджених до позбавлення волі, які фактично за чинними нормами КВК не могли скористатися правом на пенсійне забезпечення. Крім того, проект Закону передбачає зміни до законодавчих актів України, які надають право пенсійного забезпечення засудженим до обмеження волі.
Проектом Закону пропонується зміни щодо прав засуджених на користування глобальною мережею Інтернет та пенсійне забезпечення ввести в дію з 01 січня 2016 року.
Також до створення відповідних умов для забезпечення права засуджених до довічного позбавлення волі на тривалі побачення, але не більше двох років з дня набрання чинності цим Законом, тривалі побачення засудженим до довічного позбавлення волі надаються у межах пропускної спроможності установ виконання покарань, але не більше ніж один раз на три місяці.
Також проектом Закону пропонується врегулювати питання щодо переведення засуджених до обмеження волі для подальшого відбування покарання з одного виправного центру до іншого, яке на законодавчому рівні не було урегульоване взагалі.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Planiruetsya-rasshirit-prava-osuzhdenny.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!