Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Планування та здійснення державного контролю у сфері насінництва та розсадництва

January 28, 2014

Затверджено Порядок планування та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері насінництва та розсадництва (далі – Порядок), який визначає процедуру планування та здійснення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань перевірки стану дотримання суб`єктами господарювання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва, організаційні заходи, які необхідно здійснити перед початком проведення перевірок, загальні вимоги до їх здійснення, а також вимоги до оформлення матеріалів за результатами проведених перевірок.
Цей Порядок поширюється на суб`єктів господарювання, яким надано право займатися виробництвом і реалізацією насіння та садивного матеріалу, а також на інспекційні органи в частині дотримання ними процедур здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
Таким чином, державний нагляд (контроль) здійснюється Держсільгоспінспекцією та її територіальними органами.
Строк здійснення планового заходу не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб`єктів малого підприємництва - 5 робочих днів. Продовження строку проведення планового заходу не допускається.
Інспекційний орган зобов`язаний не пізніше ніж за десять днів до дня здійснення планового заходу письмово повідомити суб`єкта господарювання про проведення планового заходу.
Повідомлення про проведення планового заходу надсилається рекомендованим листом чи телефонограмою за рахунок коштів інспекційного органу або вручається особисто під розписку керівнику або уповноваженій особі суб`єкта господарювання.
Строк здійснення позапланового заходу не може перевищувати 10 робочих днів, а щодо суб`єктів малого підприємництва - 2 робочих днів, якщо інше не передбачено законом.
Крім цього, затверджено Інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері насінництва та розсадництва, яка визначає процедури складання протоколів про адміністративні правопорушення, розгляду справ про такі адміністративні правопорушення та ведення діловодства у цих справах.

Наказ Мінагрополітики від 28.11.13 р. № 701 набуде чинності з дня офіційного опублікування.


Новини за темою:

До відома суб`єктів насінництва та розсадництва
[d1153]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!