Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пілотний проект: заяви на реєстрацію прав оренди землі можна подавати онлайн

July 24, 2015

В управліннях юстиції Київської та Одеської областей запроваджено пілотний проект у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно (далі – держреєстрація прав) щодо попереднього подання заяв.
Проект полягає в тому, що особам, основним видом діяльності яких є вирощування та переробка сільськогосподарської продукції, на підставі укладеного договору надається доступ до програмного забезпечення, сумісного із програмним забезпеченням Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Держреєстр).
Це надасть можливість сільгосптоваровиробникам подавати на попередній розгляд заяви для реєстрації прав із використанням електронного цифрового підпису, тобто онлайн. Після подання відповідної заяви у строк до 6 робочих днів органи держреєстрації перевірятимуть наявність всіх необхідних для держреєстрації прав документів, а також відповідність заявлених прав поданим документам.
Після зазначеної перевірки орган держреєстрації прав повідомляє заявника про конкретну дату й час, коли його приймуть для передачі оригіналів раніше надісланих електронних документів. Перевіривши у присутності заявника наявність оригіналів документів та їх відповідність електронним документам, держреєстратор видаватиме картку прийому заяви. Із цього моменту почнеться відлік часу, передбаченого законодавством для проведення держреєстрації речових прав і формування необхідних документів.

Наказ Мін’юсту від 07.07.15 р. № 1159/5 набув чинності з 21.07.15 р. («Офіційний вісник України» від 10.07.15 р. № 52).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!