Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переведення працівника у реогранізоване підприємство: як розрахувати лікарняні?

May 10, 2016

Організацію було реорганізовано шляхом злиття та було утворено нове об'єднане управління. У зв'язку з чим працівники були звільнені з 31.03.16 р. в порядку переведення до новоутвореного управління згідно з п.5 ст.36 КЗпП України. Як буде обчислюватися середньоденна заробітна плата для розрахунку та оплати листків непрацездатності, якщо страхові випадки у працівників, які були переведені з попереднього місця роботи, настали у квітні 2016 р.?

Переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство відповідно до частини 5 статті 36 КЗпП України означає: «звільнення та прийняття», тобто припинення трудового договору, про що в трудову книжку працівника вноситься відповідний запис.
Для обчислення середньоденної заробітної плати для розрахунку матеріальної допомоги по тимчасовій непрацездатності, за страховими випадками, які настали після переведення працівника, буде включатися період роботи за останнім основним місцем роботи перед настанням страхового випадку.
Отже, враховуючи вищевикладене, якщо застрахована особа перебувала у трудових відносинах менше ніж календарний місяць за останнім основним місцем роботи, розрахунковий період визначається за фактично відпрацьований час (календарні дні) перед настанням страхового випадку ( п.27 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.01 р. № 1266).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Perevod-rabotnika-v-reorganizovannoe-predpriyatie-kak-rasschitat-bolnichnye.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!