Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перереєстрація: заповнення граф 5 та 7 реєстраційної заяви за ф. № 1-ПДВ

April 16, 2015

Перереєстрація платника ПДВ проводиться у разі зміни даних про платника ПДВ, які стосуються коду за ЄДРПОУ, податкового номера, який надається контролюючими органами, та/або найменування (прізвища, імені, по батькові), та/або місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов’язані із припиненням платника ПДВ.
У разі зміни даних про платника ПДВ, а також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах Реєстру платник ПДВ подає реєстраційну заяву до контролюючого органу протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника ПДВ або виникли інші підстави для перереєстрації.
Реєстраційна заява обов’язково має бути підписана заявником із зазначенням дати.
Усі розділи реєстраційної заяви підлягають заповненню.
Таким чином, при подачі реєстраційної заяви за ф. № 1-ПДВ з позначкою «Перереєстрація» платник ПДВ повинен заповнити всі розділи заяви, вказавши дані на день подачі заяви.
При заповненні розділу 5 платник ПДВ вказує причини реєстрації платником ПДВ або критерії, за якими платник відповідає вимогам щодо реєстрації платником ПДВ (на день подачі заяви).
У розділі 7 платник ПДВ заповнює лише необхідні поля (рядки).
Зокрема, якщо платник ПДВ здійснює оподатковувані операції з постачання товарів (послуг), то їх загальна сума, нарахована (сплачена) такому платнику за останні 12 календарних місяців, вказується ним у рядку «Загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів (послуг)».

Листівка ДФС від 14.04.15 р. [d2318]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!