Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перерозподіл податкового кредиту з ПДВ при постачанні паперу та картону

June 24, 2014

Якщо до 01.01.14 р. ТОВ було сформовано податковий кредит з ПДВ у зв`язку з придбанням (виготовленням) паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) товарної позиції 4707 згідно з УКТ ЗЕД, який постачається після 01.01.2014 р., коригування сум податкового кредиту таким платником податку не провадиться, а здійснюється нарахування податкових зобов`язань з ПДВ на дату такого постачання.
При цьому, у разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково - ні, до сум податку, які платник має право віднести до податкового кредиту, включається та частка сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях.
Тобто, у разі якщо у платника податку до 01.01.14 р. були відсутні неоподатковувані операції, а такі неоподатковувані операції почали здійснюватися з 01.01.14 р., розрахунок частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється за обсягами постачання першого звітного податкового періоду, в якому задекларовані оподатковувані і неоподатковувані операції, та відображається в додатку Д7 до податкової декларації з ПДВ, який подається разом з декларацією за такий перший звітний період і застосовується протягом поточного календарного року.
Лист Міндоходів від 16.04.14 р. № 7310/6/99-99-19-04-02-10.

Новини за темою:
Право на податковий кредит за незареєстрованими податковими накладними можна відстояти
Як заповнюється графа 11 таблиці 2 розділу II "Коригування податкового кредиту" до податкової декларації з ПДВ?
Неправильний формат дати у грифі «затверджено» податкової накладної: чи є право на податковий кредит?


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!