Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перехідний банк візьме на себе зобов’язання неплатоспроможного банку за вкладами фізосіб

October 3, 2013

Затверджено Положення про порядок створення, реєстрації випуску акцій, видачі банківської ліцензії та генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій перехідному банку.
Положення встановлює етапи створення перехідного банку, особливості реєстрації НКЦПФР випуску акцій, перелік документів, необхідних для реєстрації випуску акцій, а також процедуру видачі банківської ліцензії та генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій.
Метою створення перехідного банку є виведення неплатоспроможного банку з ринку шляхом передавання частини його активів та зобов`язань до перехідного банку з подальшим його продажем інвестору. Перехідний банк створюється Фондом гарантування вкладів фізосіб. При цьому, гарантовані ним зобов`язання за вкладами фізосіб неплатоспроможного банку передаються перехідному банку в повному обсязі.
Такий перехідний банк створюється у формі публічного АТ, статутний капітал якого утворюється в розмірі, що відповідає мінімальним вимогам щодо статутного капіталу АТ. Фонд гарантування вкладів фізосіб для створення перехідного банку повинен здійснити оплату акцій, провести його державну реєстрацію та зареєструвати випуск акцій.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 20.08.13 р. № 26, постанова НБУ від 20.08.13 р. № 327, рішення НКЦПФР від 20.08.13 р. № 1523 набудуть чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!