Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переадресація вантажів: що змінилося?

July 4, 2013

Відповідно до Статуту залізниць України затверджено зміни до правил переадресування вантажів. 
Переадресування здійснюється за заявою відправника, одержувача або експедитора (за дорученням), які є відповідальними перед попереднім одержувачем за наслідки такої зміни і зобов`язані відрегулювати розрахунки між відправниками, попередніми адресатами та фактичними одержувачами. 
Переадресування вантажу дозволяється посадовою особою Укрзалізниці або її структурного підрозділу, на ім`я якої надається заява. Причому, заява може надаватися через начальника станції відправлення або станції, на якій буде переадресовуватися вантаж. 
Переадресування вантажу може здійснюватися на станціях призначення та станціях на шляху прямування. 
Переадресування окремих вагонів, які перевозяться у складі маршрутів або групи вагонів за однією накладною, дозволяється за умови оформлення перевізних документів на кожну нову групу або окремий вагон. Переадресування вагонів, які перевозяться за окремими накладними, може бути дозволено за одним перевізним документом на групу вагонів за умови їх перевезення від одного вантажовідправника на одну станцію призначення на адресу одного вантажоодержувача. 
Виключено норму щодо необхідної письмової або телеграфної згоди начальника станції нового призначення для переадресування з оплатою на станції призначення. 
Також зазначено, що зміна станції призначення порожніх вагонів, переданих державним вагонним компаніям, що мають нумерацію інвентарного парку, здійснюється без стягнення зборів, пов`язаних з переадресуванням.

Наказ Мінінфраструктури від 27.05.13 р. № 319 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 12.07.13 р. № 50).



Новини за темою:

Ліцензування послуг залізничного транспорту

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!