Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пенсії та соцвиплати переселенцям

July 6, 2016

Десяткам тисяч переселенців, які кілька місяців не отримували допомоги від держави, необхідно заново оформляти пенсії і соціальну допомогу.
Йтиметься про переселенців, які раніше отримували соціальні виплати, які потім були припинені через відсутність відмітки Міграційної служби.

Що потрібно зробити, щоб знову отримувати пенсію?
В першу чергу  перевіряється інформація, зазначена в довідці тимчасово переміщеної особи в графі «Фактичне проживання». Вона знаходиться на лицьовій стороні довідки після інформації про зареєстроване місце проживання. Якщо адреса збігається з місцем фактичного проживання переселенця, то все в порядку, якщо ні - треба повідомити співробітників місцевого Управління праці та соціального захисту населення про фактичну адресу і поміняти довідку. Це необхідно зробити до 20 липня 2016 року.
Якщо пенсійний рахунок відкритий в «Ощадбанку», все в порядку. Якщо в іншій фінансовій установі, то потрібно перевести пенсійний рахунок саме в «Ощадбанк», як того вимагає постанова Кабміну.
Перевірка правильності фактичної адреси та наявність рахунку в «Ощадбанку» є першими обов'язковими умовами і при відновленні інших соціальних виплат.
Але повернемося до пенсій. Якщо адреса фактичного проживання в довідці вказано вірно, а в «Ощадбанку» відкрито пенсійний рахунок, то потрібно зробити копію довідки ВПЛ і разом з нею подати в управління Пенсійного фонду заяву. Оскільки затвердженої форми немає, заяву можна написати у довільній формі.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://fakty.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pensii-i-socvyplaty-pereselencam.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!