Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Парламент підтримав Програму дій Уряду

December 12, 2014

11 грудня, представляючи в Парламенті Програму діяльності Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк озвучив першочергові кроки Уряду на шляху до реформування національної системи охорони здоров’я.

Зокрема, у Програмі дій зазначені чотири основні блоки. Це усунення корупційних схем при тендерних закупівлях в системі охорони здоров`я, передача функції державних закупівель від МОЗ, в тому числі до міжнародних організацій. Це передбачається зробити протягом 2015-2016 рр.

У 2017 році буде трансформовано та модернізовано мережі лікарень та створення єдиної трирівневої системи: місцеві лікарні – регіональні лікарні – національні референтні центри.

Третім блоком реформування галузі у Програмі зазначена дерегуляція фармацевтичного ринку і суттєве зменшення кількості ліцензій та дозволів. В рамках цього завдання планується визнання реєстрації медпрепаратів, що ліцензовані в країнах ЄС, США, Канаді, Австралії, Японії, з подальшим отриманням принципу взаємності і внести зміни до закону про лікарські засоби. Термін виконання – протягом 2015-2016 рр.

Окремим завданням для МОЗ України Уряд визначив ухвалення до кінця 2016 року закону про медичне страхування.

Парламентарі більшістю голосів схвалили Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

За матеріалами Урядового порталу.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!