Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оздоровлення та відпочинок дітей: є зміни

July 11, 2017

Внесено змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів.
Керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до 1 липня 2018 року зобов'язані подати відомості про використовувані майнові об'єкти в центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.
Відомості внесуть до спеціального держреєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Реєстр є електронною базою даних про об'єкти права власності (працюючих і непрацюючих), призначених для оздоровлення та відпочинку дітей, незалежно від форми власності та підпорядкування.
Реєстр створюється для запобігання ліквідації, передачі в заставу, перепрофілювання, використання не за призначенням таких об'єктів, а також з метою забезпечення доступності та відкритості інформації про дитячі табори і послуги, які вони надають.
За неподання або подання не в повному обсязі відомостей на керівника установи буде накладено штраф від 100 до 200 НМДГ (від 1 700 до 3 400 грн.).
Держадміністрації щорічно затверджують склад регіональної мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, забезпечують доступність і відкритість інформації про такі організації та їхні послуги.
Реорганізація або ліквідація державних і комунальних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку допускається виключно за погодженням з центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.
Майно установи не може бути об'єктом звернення стягнення за борговими зобов'язаннями і не може передаватися в заставу.
Крім того, встановлено відповідальність керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за життя дітей та якість послуг, що надаються.
Також розширено перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок держбюджету та інших джерел. Тепер безкоштовно оздоровлюватися зможуть діти, які потребують особливих умов для оздоровлення, соціальної уваги та підтримки.

Закон від 06.06.17 р. № 2081-VIII набув чинності з 09.07.17 р. («Голос України» від 10.07.17 р. № 124).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!