Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відповідальність за перевищення граничної суми розрахунків готівкою підприємств протягом 1 дня

May 27, 2014

Згідно зі п. 1 Постанови НБУ «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» граничну суму розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом 1 дня установлено в розмірі 10000 гривень.
Статтею 163 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу - підприємця, посадових осіб юридичної особи від 100 до 200 НМДГ.
Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1000 НМДГ.
Враховуючи викладене вище, у разі перевищення граничної суми розрахунків готівкою у розмірі 10000 грн., при проведенні розрахунків через РРО або касу підприємства, застосовується адміністративна відповідальність як до суб’єкта господарювання – платника готівки, так і до суб’єкта господарювання, який приймає готівку.

За матеріалами загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (109.21).


Новини за темою:

Готівкові розрахунки фізосіб пропонується зменшити до 100 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!