Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відповідальність за неподання фінансової звітності

May 25, 2017

Відповідно до п. 46.2 ПК платник податку на прибуток подає разом із відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінзвітність у порядку, передбаченому для подання декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПК.
Фінзвітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ПК платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – декларація) та звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – звіт) та їх невід’ємною частиною.
Згідно з п. 48.3 ПК декларація повинна містити обов’язкові реквізити, зокрема інформацію про додатки, що додаються до декларації та є її невід’ємною частиною.
Податкова звітність, складена з порушенням норм ст. 48 ПК, не вважається податковою декларацією (п. 48.7 ПК).
Отже, при поданні платниками податку на прибуток і неприбутковими підприємствами, установами та організаціями фінзвітності слід керуватися нормою п. 46.2 ПК, якою передбачено, що фінзвітність є додатком до декларації (звіту) та її невід’ємною частиною.
При неподанні до органу ДФС фінзвітності разом із декларацією (звітом) як її невід’ємної частини, така податкова звітність не визнається податковою декларацією.
Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків) передбачена п. 120.1 ПК.
Тобто неподання або несвоєчасне подання платником податку на прибуток (неприбутковими підприємствами, установами та організаціями) декларації (звіту), обов’язок подання яких до контролюючих органів передбачено ПК, – спричиняють накладення штрафу в розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – спричиняють накладення штрафу в розмірі 1 020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!