Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відповідальність за адміністративні правопорушення при проведенні футбольних матчів

January 21, 2014

Прийнятий Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів”, згідно з яким заборона відвідувати футбольні матчі застосовується до осіб, які вчинили адміністративні правопорушення на території спортивної споруди, де проводиться футбольний матч, у випадках встановлених  Кодексом України про адміністративні правопорушення.
Зокрема, заборона відвідувати футбольні матчі встановлюється районним, районним у місті, міським чи районним судом (суддею) на строк від шести місяців до двох років.
Порушення заборони відвідувати футбольні матчі тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та заборону відвідувати футбольні матчі на строк від шести місяців до одного року.
Також буде здійснюватись перевірка у глядачів документів, що посвідчують особу, під час продажу їм квитків з метою виявлення осіб, яким заборонено відвідувати футбольні матчі. Також будуть встановлені турнікети з електронними засобами зчитування інформації з квитка.
Прохід на територію спортивної споруди забороняється глядачам у разі:
- відсутності відповідного квитка;
- відмови від огляду працівниками міліції, служби безпеки спортивної споруди (футбольного клубу) або представниками обслуговуючого персоналу спортивної споруди, який проводиться в установленому порядку, та від пред’явлення на їх вимогу документів, що посвідчують особу;
- порушення встановлених правил щодо пронесення на територію спортивної споруди відповідних предметів або речовин;
- перебування у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;
- недосягнення 14-річного віку і перебування без супроводу дорослого;
- набрання законної сили судовим рішенням про заборону відвідувати футбольні матчі.
Органи внутрішніх справ з дотриманням вимог законодавства у сфері захисту персональних даних надають організаторам футбольних матчів відомості про прізвище, ім’я, по батькові, дату народження осіб, яким заборонено відвідувати футбольні матчі, та строк, на який їм встановлена така заборона, з метою запобігання продажу квитків таким особам та недопущення їх на територію спортивних споруд.

Закон України від 16.01.14 р. № 722 набуде чинності через шість місяців з дня опублікування. („Голос України” від 21.01.14 р. № 10).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!