Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відсутні дані у графі 3 акцизної накладної: що з реєстрацією в ЄРАН?

August 23, 2016

Чи є підставою для відмови у реєстрації акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних відсутність даних в графі 3 «Обсяги реалізованого пального в кг»?

Відповідно до абзацу другого п. 4 розд. І Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 218 (далі – Порядок № 218), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.03.2016 за № 405/28535, кількісні показники відповідних граф зокрема, акцизної накладної заповнюються в кілограмах та літрах, приведених до температури 15° C, з округленням до двох знаків після коми.
Пунктом 7 розд. ІІ Порядку № 218 встановлено, що таблична частина акцизної накладної заповнюється в такому порядку, зокрема, у графах 3, 4 вказується інформація щодо обсягу реалізованого (відвантаженого, втраченого) пального: у кілограмах (графа 3) та літрах, приведених до температури 15° C (графа 4).
Згідно з п. 9 Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 114, встановлено, що причиною неприйняття акцизної накладної/розрахунку коригування для реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) зокрема, є:

  • наявність помилок, допущених під час складання акцизної накладної/розрахунку коригування;
  • відсутність у ЄРАН відомостей, що містяться в акцизній накладній, яка коригується;
  • факт реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування з такими самими реквізитами.

Враховуючи вимоги Порядку № 218, відсутність даних в графі 3 «Обсяги реалізованого пального в кг» акцизної накладної є підставою для відмови у реєстрації акцизної накладної в ЄРАН.
Таку відповідь розмістили податківці у ЗІР, категорія 116.13.03.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otsutstvuyut-dannye-v-grafe-3-akciznoj-nakladnoj-chto-s-registraciej-v-ERAN

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!