Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відсутність правил внутрішнього трудового розпорядку — порушення законодавства про працю

March 18, 2016

Трудовий розпорядок на підприємствах визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням власника чи вповноваженого ним органу та виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) на підставі типових правил (ст. 142 КЗпП).
Правила внутрішнього трудового розпорядку необхідно скласти в письмовій формі, оскільки вони вважаються документом з організації процесів управління. Ба більше, у ст. 29 КЗпП прописано: до початку роботи за трудовим договором власник або вповноважений ним орган зобов’язаний ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором.
Відсутність правил внутрішнього трудового розпорядку є порушенням вимог законодавства про працю та передбачає адміністративну відповідальність посадових осіб підприємств незалежно від їх форми власності та кількості працівників згідно із ч. 1 ст. 41 КпАП у вигляді накладення штрафу від 30 до 100 НМДГ.
Отже, правила внутрішнього трудового розпорядку мають бути на кожному підприємстві. На цьому наголошує Управління Держпраці в Кіровоградській області в роз’ясненні на своєму веб-сайті.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otsutstvie-pravil-vnutrennego-trudovogo-rasporyadka---narusheniya-zakonodatelstva-o-trude.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!