Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відображення в ПД передоплати за сільгосппродукцію

October 16, 2013

Відповідно до ст. 209 ПК для с/г підприємств визначено пільговий режим оподаткування в частині ПДВ, що застосовується ними при відповідності встановленим критеріям. Основним критерієм для віднесення підприємств до категорії сільськогосподарських є виробництво у відповідних обсягах с/г товарів (послуг) на власних або орендованих основних фондах.
Такий спеціальний режим не визначає окремих правил оподаткування ПДВ, а лише встановлює окремий облік таких операцій та порядок використання сум ПДВ, що нараховуються с/г товаровиробником під час здійснення ним операцій з постачання товарів/послуг власного виробництва. При цьому, визначення податкових зобов`язань, формування податкового кредиту, оформлення, виписка та реєстрація в ЄРПН податкових накладних, а також подання звітності з ПДВ такими суб`єктами здійснюються у загальновстановленому порядку.
Таким чином, якщо с/г товаровиробник - суб`єкт спеціального режиму оподаткування відповідно до умов укладеного договору отримує попередню оплату за продукцію власного виробництва, то на дату отримання попередньої оплати за таку продукцію (перша подія) він визначає податкові зобов`язання за операцією з постачання таких товарів/послуг та виписує податкову накладну покупцю за такою операцією у загальновстановленому порядку. В подальшому така операція підлягає відображенню з позначкою «0121»/«0122»/«0123» в податковій декларації з ПДВ, яка надається за результатами відповідного звітного періоду, в якому отримано попередню оплату за сільгосппродукцію.

Лист Міндоходів від 20.09.13 р. № 18803/7/99-99-19-04-02-17.


Новини за темою:

Визначено ознаки страхування сільгосппродукції

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!