Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відображаємо в декларації з податку на нерухомість суму податку, збільшену на 25000 гривень на рік

March 12, 2016

Краще пізно, ніж ніколи... Декларацію з податку на нерухоме майно на 2016 рік необхідно було подати до 20.02.2016 р. І тільки зараз з'явилося відповідне роз'яснення про деталі розрахунку податку за новими правилами і відображення його в декларації.
Так, у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 106.07) податківці зазначили, що  форма декларації з податку на нерухомість передбачає заповнення в табличній частині декларації колонки 7 «Річна сума податку на нерухоме майно, яка підлягає сплаті за даними платника», де вказується річна сума податку (в гривнях з копійками (з округленням до двох десяткових знаків)), яка розраховується, виходячи із загальної площі об’єкта нерухомості, на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.
За наявності у власності юридичної особи – платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості загальна площа яких перевищує 300 кв.м. (для квартири) та/або 500 кв.м. (для будинку), зазначений показник визначається за формулою (для кожного об’єкта (його частки)): 
(колонка 3 «Загальна площа об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості» х колонка 4 «Ставка податку» – колонка 6 «Сума пільги із сплати податку» (заповнюється відповідно до рішення органів місцевого самоврядування) + 25000 гривень.
Значення колонки 7 декларації розбивається на чотири квартали та вказується в колонках 8-11. При цьому, розбиваючи річну суму рівними частинами поквартально, округлення відбувається так: 

  •  за І, ІІ і ІІІ квартали звітного року округлення здійснюється за загальними правилами округлення; 
  • за останній IV квартал звітного року сума податку визначається як різниця річної суми податку та суми податку за перші три квартали.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otrazhaem-v-deklaracii-po-nalogu-na-nedvizhimost-summu-naloga-uvelichennuyu-na-25-000-griven-v-god.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!