Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо удосконалення системи соціальних стандартів

June 10, 2016

Комітет ВР з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект № 4575 «Про внесення змін до Закону« Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії »(щодо удосконалення системи соціальних стандартів)».
Законопроектом пропонується уточнити зміст терміну «державні соціальні гарантії», додавши, що це «також певні обсяги послуг, які надаються населенню на безоплатній основі». Також передбачається замість «державні соціальні нормативи» вживати «державні соціальні стандарти».
Згідно з проектом вносяться зміни до переліків соцстандартів і нормативів в окремих сферах їх застосування.
Так, до госсоцстандартам в сфері ж/к обслуговування пропонується віднести граничну норму оплати ж/к послуг (зараз цей пункт визначено як «гранична норма оплати послуг з утримання житла, житлово-комунальних послуг»).
У сфері транспортного обслуговування та зв'язку запропоновано замість норм забезпеченості населення послугами зв'язку встановити стандарт «показники якості телекомунікаційних послуг та послуг поштового зв'язку».
Уточнюються і госсоцстандарти в сфері охорони здоров'я, зокрема, розширюється поняття нормативів матеріального забезпечення державних і комунальних закладів охорони здоров'я, додані нормативи забезпечення мережею амбулаторій, які є структурними або відокремленими структурними підрозділами центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги і т.д.
Що стосується забезпечення навчальними закладами, в законопроекті йдеться про перелік та обсяг послуг, що надаються державними та комунальними закладами не тільки дошкільної, загальної середньої, профтехнічної і вищої освіти, а й позашкільної та післядипломної освіти.
У сфері обслуговування закладами культури будуть встановлені нормативи забезпечення населення клубними закладами, громадськими бібліотеками, кінотеатрами і іншими кіновидовищне закладами (зараз сформульовано «закладами, підприємствами, організаціями та установами культури»).
Щодо госсоцстандартов в сфері фізкультури і спорту розширюється поняття нормативу забезпечення спортивними установами - ресь йде про дитячо-юнацьких спортшколах, фізкультурно-оздоровчих закладах, спортивних спорудах, центрах фізичного здоров'я населення, центрах фізкультури і спорту інвалідів.
Також проектом уточнюється, що держава гарантує забезпечення основних потреб громадян на рівні встановлених не тільки законами, а й іншими нормативно-правовими актами державних соціальних стандартів і нормативів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-usovershenstvovaniya-sistemy-socialnyx-standartov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!