Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо врахування сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових періодів

October 31, 2016

ДФСУ в листі від 13.10.2016 р. № 22278/6/99-99-15-02-02-15 відмітила, що фінрезультат до оподаткування платника податку — правонаступника не зменшується на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалося в платника податку (платників податків), який (які) припиняється (припиняються) у процесі реорганізації шляхом приєднання, перетворення, злиття, на дату затвердження передавального акта, оскільки норми ПКУ в редакції, чинній із 01.01.2015 р., не передбачають перехідних положень, що надають право платникам під час реорганізації здійснювати врахування при визначенні об’єкта обкладення податком на прибуток підприємством, яке приєднало іншого збиткового платника податку, його податкових збитків.
Окрім того, підприємство, що припиняється в процесі реорганізації шляхом приєднання, повинне скласти податкову декларацію з податку на прибуток за звітний період, на який припадає дата його приєднання. Таке підприємство повинне самостійно здійснити розрахунки з бюджетом.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-ucheta-summ-otricatelnogo-znacheniya-obekta-nalogooblozheniya-proshlyx-nalogovyx-periodov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!