Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо розрахунку штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції

March 21, 2016

Антимонопольний комітет надав Рекомендаційні роз'яснення щодо застосування положень частин другої, п'ятої та шостої статті 52 Закону України "Про захист економічної конкуренції", частин першої та другої статті 21 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції".
Ці Рекомендаційні роз'яснення надано з метою однакового застосування положень ч. 2, 5 та 6 ст. 52 Закону "Про захист економічної конкуренції" та ст. 21 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" в частині підходів до визначення розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, в тому числі порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.
Рекомендаційні роз'яснення визначають підходи Антимонопольного комітету, які рекомендується застосовувати його органам при визначенні розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції з метою забезпечення правової визначеності та передбачуваності застосування положень зазначених Законів.
Під час розрахунку розміру штрафів за порушення Антимонопольний комітет керується засадами пропорційності, недискримінаційності та розумності.
Визначення розміру штрафу здійснюється у два етапи:
- на першому визначається базовий розмір штрафу для кожного відповідача;
- на другому цей розмір коригується з урахуванням обтяжуючих та пом'якшуючих обставин.
Розмір накладеного штрафу не може перевищувати меж, визначених у ч. 2, 5 та 6 ст. 52 Закону "Про захист економічної конкуренції" та ч. 1 та 2 ст. 21 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-rascheta-shtrafov-za-narushenie-zakonodatelstva-o-zashhite-ekonomicheskoj-konkurencii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!