Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо визнання юридичної особи відсутньою за місцезнаходженням

November 12, 2015

Мін’юстом надано роз’яснення щодо питання визнання юридичної особи відсутньою за її місцезнаходженням. Так, у листі зазначено, що відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, регулюються Законом від 15.05.03 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Закон № 755). Відповідно до абзацу першого ч. 11 ст. 19 цього Закону юридична особа зобов’язана щороку подавати (надсилати) держреєстратору реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юрособу. Таку реєстраційну картку необхідно подавати (надсилати) протягом місяця, що настає за датою держреєстрації такої особи, починаючи з наступного року.
Згідно із ч. 12 ст. 19 Закону № 755 держреєстратор направляє поштовим відправленням юрособі повідомлення про необхідність підтвердження відомостей про неї у разі:
·          ненадходження в установлений ч. 11 цієї статті строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юрособу;
·          надходження (поштовим відправленням або в електронному вигляді в порядку взаємообміну) від органу доходів і зборів повідомлення встановленого зразка про відсутність юрособи за її місцезнаходженням.
Якщо держреєстратору повернуто таке поштове відправлення, він повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність такої юридичної особи за її місцезнаходженням. Також Мін’юстом зазначено, що за порушення законодавства у сфері державної реєстрації держреєстратори несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом.

Лист Мін’юсту від 12.10.15 р. № 1029-0-2-15/193.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!