Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо фортифікації продуктів дитячого харчування

April 5, 2016

У Мінагрополітики відбулася нарада з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з питань здорового харчування населення України, зокрема в частині фортифікації продуктів харчування.
В рамках реалізації Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 рр. заплановане впровадження низки пілотних проектів.
Мінагрополітики ініціює реалізацію пілотних проектів із забезпечення дітей шкільного віку молоком та овочами, а також проект щодо впровадження системи моніторингу продовольчої безпеки. Крім того, Міністерство працюватиме над впровадженням фортифікації продуктів харчування, в першу чергу дитячого. Також наголошено на важливості  проведення досліджень щодо якості та структури харчування українського населення, в першу чергу - дітей шкільного та дошкільного віку.
Співпраця із Мінагрополітики в цьому напрямі буде дуже плідною. Заплановані дослідження щодо виявлення надлишкової ваги у дітей та визначення рівня поширеності факторів виникнення неінфекційних захворювань. Зокрема, таких як серцево-судинні захворювання, діабет та ожиріння.

Довідково
Фортифікація полягає у додаванні до продуктів харчування окремих мікронутрієнтів, які природно містяться в сировині, але були втрачені або їх кількість зменшена під час виробництва продукції, так і тих, що не містяться в природному вигляді продукту. Основна мета полягає у забезпеченні споживачів необхідними мікронутрієнтами, особливо тими, споживання яких на окремо взятій території є недостатнім. На сьогодні в Україні не запроваджено обов'язкової фортифікації, а існує лише добровільна. Зокрема, дитячого харчування, молочних продуктів, солі, хлібобулочних виробів, соняшникової олії та мінеральної води. З огляду на це, для України кращим варіантом є обов'язкова фортифікація з жорстким контролем держави за ціноутворенням на дану продукцію з метою уникнення необґрунтованого її здорожчання.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-fortifikacii-produktov-detskogo-pitaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!