Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва

January 21, 2014

Внесено зміни до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності, згідно з яким у разі отримання від органу доходів і зборів відомостей про страхувальника, в яких містяться дані щодо основного виду його економічної діяльності, Фонд відносить цього страхувальника до класу професійного ризику виробництва (далі - клас) та не пізніше наступного робочого дня надсилає органу доходів і зборів в електронному вигляді повідомлення про віднесення страхувальника до відповідного класу.
Зокрема, страхувальник у разі незгоди з установленим класом протягом десяти робочих днів після отримання виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців звертається до робочого органу виконавчої дирекції Фонду з проханням про перегляд установленого класу. При цьому страхувальник подає робочому органу виконавчої дирекції Фонду заяву про зміну класу та розміру єдиного внеску за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку, у якій зазначається основний вид економічної діяльності.
Якщо за результатами розгляду заяви змінюється розмір єдиного внеску, то страхувальник самостійно здійснює перерахунок єдиного внеску з дня взяття його на облік.
Позапланові перевірки страхувальників здійснюються робочими органами виконавчої дирекції Фонду на підставах:
- подання суб`єктом господарювання письмової заяви до відповідного робочого органу виконавчої дирекції Фонду про здійснення перевірки за його бажанням;
- виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у звітах та відомостях, поданих страхувальником;
- неподання у встановлений строк суб`єктом господарювання звітів та відомостей без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню таких документів.
Страхувальник повинен ознайомитися з підставою проведення позапланової перевірки з наданням йому копії направлення.
Строк здійснення позапланової перевірки не може перевищувати десяти робочих днів, а щодо суб`єктів малого підприємництва - двох робочих днів, якщо інше не передбачено законом.

Постанова ФСС від нещасних випадків від 18.12.13 р. № 15 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 28.01.14 р. № 7.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!