Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відміняється техогляд для сільгоспмашин

June 4, 2014

Верховна Рада України ухвалила у цілому законопроект № 2609а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки)".

Так, внесено зміни до ст. 18827 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими посилено відповідальність за невиконання законних вимог інспекторів сільського господарства щодо усунення порушень нормативних актів щодо експлуатації машин та актів з охорони праці під час їх експлуатації або створення перешкод для діяльності цих органів. Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 10 НМДГ (було - від 3 до 5 НМДГ) і на посадових осіб - від 10 до 15 НМДГ (було - від 8 до 14 НМДГ).

Також із Закону "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" вилучено норму щодо проведення державного технічного огляду зареєстрованих машин та здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства акредитованими суб’єктами господарювання, які проводять перевірку технічного стану та ідентифікацію машин.

Крім того, документом доповнено перелік транспортних засобів, які не підлягають обов`язковому технічному контролю, зокрема тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!