Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Cкасовано первинну довідку про пошкодження транспортних засобів у ДТП

November 30, 2015

Після набрання 7 листопада 2015 року чинності основних положень Закону «Про Національну поліцію» почали роботу підрозділи патрульної поліції Національної поліції України в містах Києві, Львові, Харкові, Одесі.

Наказом МВС від 07.11.15 р. № 1395 «Про затвердження Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих не в автоматичному режимі», форма первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді та порядок її видачі поліцейськими не передбачено.

В зв’язку з припиненням діяльності патрульної служби МВС та початком роботи патрульної поліції Національної поліції України, Інструкція з оформлення працівниками патрульної служби МВС матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху визнана такою, що втратила чинність.

З огляду на вищевикладене, в містах Києві, Львові, Одесі та Харкові (тобто містах, де розпочала свою роботу патрульна поліція) при оформленні дорожньо-транспортних пригод вказана первинна довідка про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді більше не оформлюється.

Звертаємо увагу, що ненадання страхувальником, особою, відповідальність якої застрахована, водієм транспортного засобу або потерпілим, первинної довідки про пошкодження транспортних засобів у дорожньо-транспортній пригоді не є підставою для відмови у здійсненні страхового відшкодування (регламентної виплати).

За матеріалами офіційного сайту Нацкомфінпослуг.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!