Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Скасування дії спецрежиму оподаткування для аграрної галузі – Міністерство фінансів України оприлюднило проект податкової реформи

August 19, 2016

Проектом Мінфіна передбачено повне або часткове скасування спеціального режиму податку на додану вартість для сільськогосподарських підприємств і їх переведення на загальну систему оподаткування, а також відновлення практики експортного відшкодування ПДВ. 

Ці законодавчі ініціативи, з одного боку, відкривають нові можливості, а з іншого – ставлять серйозні питання та викликають нові труднощі, які вимагають максимально зваженого і відповідального підходу. Цей проект повинен оцінюватися не тільки з точки зору фіскальної політики, а й з позиції всіх зацікавлених сторін – сільгоспвиробників, споживачів агропродовольчих товарів, місцевих громад сільських територій, економіки країни в цілому.

Перспективи спеціальних режимів оподаткування в аграрному секторі, а також те, чим загрожує українським аграріям скасування спецрежиму з ПДВ, буде обговорюватися в рамках 4-й Форуму бухгалтерів сільськогосподарської галузі України з 23 по 27 вересня 2016 року. 

Для чергової зустрічі на Форумі експерти редакції «Баланс-Агро»  разом із представниками органів влади готують для розгляду найактуальніші теми та питання:

  • Перспективи реформування діяльності сільськогосподарських підприємств та спеціальних систем оподаткування сільськогосподарських підприємств.
  • Дії сільськогосподарських підприємств при переході зі спеціального режиму з ПДВ до звичайної системи оподаткування наприкінці 2016 – на початку 2017 років.
  • Забезпечення безпеки та особливості оптимізації фінансової діяльності підприємств сільськогосподарської галузі при переході зі спецрежиму з ПДВ до звичайної системи оподаткування з 1 січня 2017 року: облік, оподаткування, звітність.
  • Схеми мінімізації ризиків сільськогосподарської діяльності.
  • Акцизний податок із реалізації пального.
  • Перевірки ДФС,  пов'язані з відшкодуванням ПДВ і відпрацюванням фіктивного ПДВ та схеми мінімізації ризиків у сільськогосподарській діяльності.
  • ЗЕД: особливості експорту сільськогосподарської продукції, пошук іноземних інвесторів.

Усі конструктивні пропозиції учасників Форуму із цих питань будуть включені в Меморандум, який направляється в профільні міністерства та відомства для прийняття щодо них відповідних рішень.  

Приєднуєтеся до еліти бухгалтерів сільськогосподарської галузі! Реєструйтесь на 4-й Форум бухгалтерів сільськогосподарської галузі України  на сайті: www.ube-ua.com/4agroforum  та за телефонами:  +38 (067) 544-07-32, +38 (095) 093-24-08, +38 (056) 370-44-25.
 

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!