Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відкриття державних реєстрів: всі сторони питання

April 21, 2016

Ще зовсім недавно українська громадськість наполягала на тому, що всі існуючі реєстри, в які стікається інформація про майно, права і активах населення, повинні бути відкритими. Це анонсувалося як найдієвіший метод запобігання корупції.
Сьогодні, коли проведена велика частина роботи в цьому напрямку, і Міністерство юстиції дало доступ більш ніж до десятку основних реєстрів, українці схаменулися, тому що побачили в цьому цілий ряд ризиків. ЗМІ вже кишать повідомленнями про те, що за допомогою «чорних нотаріусів» українців позбавляють власності.
 Ми повинні звикати до того, що переходимо до іншого виду і способу функціонування держапарату. Електронне урядування, власне, і передбачає, що ми крок за кроком відмовляємося від паперових документів, бланків з системами захисту і голограмами. Все це додаткові витрати для громадянина.
Всі ці документи сьогодні втрачають свою цінність, тому що внесення запису до реєстру є підтвердженням того, що фізична чи юридична особа є власником рухомого або нерухомого майна.
Безумовно, такий підхід ставить серйозні вимоги до Мін'юсту як власникові цих реєстрів і держпідприємству, яке здійснює їх технічне адміністрування, збереження, об'єктивність і достовірність тих даних, які в них вносяться.
Безумовно, ми живемо в такому світі, що гарантувати тотальну безпеку неможливо. Шахрайство було і раніше, але можна сказати, що якихось особливих хвилювань з приводу роботи електронної системи не повинно бути.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otkrytie-gosudarstvennyx-reestrov-vse-storony-voprosa.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!