Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відчуження майна за договором довічного утримання між фіз особами-нерезидентами: що з ПДФО?

March 24, 2016

Яким чином оподатковуються доходи, отримані фізособою-резидентом у разі відчуження нею нерухомого (рухомого) майна фізособі-резиденту за договором довічного утримання та одержання взамін такого відчуження матеріального забезпечення (грошової компенсації)?

Якщо за договором довічного утримання відчужується (продається) нерухоме (рухоме) майно, то дохід фізичної особи - резидента (відчужувача) включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу згідно з окремими положеннями статтей 172 - 173 ПК і оподатковується заставкою ПДФО 5 %.
Разом з тим, не підлягає оподаткуванню дохід відчужувача, отриманого за договором довічного утримання відповідно до п. 172.1 та абз. 1 п. 173.2 ПК.
У разі якщо за договором довічного утримання відчужувач отримує дохід у вигляді матеріального забезпечення (грошової компенсації) такий дохід на підставі пп.164.2.20 ПК включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відчужувача та оподатковується за ставкою 18 % встановленою п. 167.1 ПК.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Otchuzhdenie-imushhestva-po-dogovoru-pozhiznennogo-soderzhaniya-mezhdu-fizlicami-nerezidentami-chto-s-NDFL.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!