Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звітувати в електронній формі – обов’язок не для всіх

April 3, 2013
ДПС України повідомляє, що при поданні звітності враховуються критерії розподілу платників податків на великі, середні, малі. 
Платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу ДПС в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. 
Нагадаємо, суб’єкти господарювання залежно від кількості працюючих та доходів від будь-якої діяльності за рік можуть належати до суб’єктів малого підприємництва, у тому числі до суб’єктів мікропідприємництва, середнього або великого підприємництва. 
Суб’єктами мікропідприємництва є фізособи-підприємці або юрособи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за календарний рік не перевищує 10 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 млн. євро, визначену за середньорічним курсом НБУ. 
Суб’єктами малого підприємництва є суб’єкти господарювання, у яких середня кількість працівників за календарний рік не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 млн. євро, визначену за середньорічним курсом НБУ. 
Суб’єктами великого підприємництва є юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за календарний рік перевищує 250 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму, еквівалентну 50 млн. євро, визначену за середньорічним курсом НБУ. 
Інші суб’єкти господарювання належать до суб’єктів середнього підприємництва
Подання податкової декларації до органів ДПС регламентовано ст. 49 Податкового кодексу України
Критерії розподілу суб’єктів господарювання визначено частиною третьою ст. 55Господарського кодексу України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!