Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звітність з ресурсних платежів - за новими ставками

August 14, 2014

Найбільших змін зазнали ставки збору за спеціальне використання води та екологічного податку. Зокрема, ставки за воду підвищені для всіх напрямів і джерел використання: підземних, поверхневих джерел, використаної води для потреб гідроенергетики, для житлово-комунальних підприємств, водного транспорту, рибного господарства, виробництва напоїв, кар`єрної та дренажної води. Не змінились лише ставки по збору за спеціальне використання лісових ресурсів.
Збір за спеціальне використання води обчислюється щоквартально наростаючим підсумком з початку року, відповідно в податкових деклараціях за I півріччя 2014 року дані про нарахування збору слід відображати двома рядками окремо: за I квартал та за II квартал 2014 року (пункт 326.1 ПК).
Нагадуємо, що ставки екоподатку збільшились у II кварталі майже у 8,5 рази. Оскільки звітність з цього податку подається поквартально, то за II квартал 2014 року дані з екологічного податку відображаються у звіті за новими підвищеними ставками.
До того ж ресурсні податки сплачуються до бюджету поквартально протягом 50-ти днів після закінчення звітного кварталу. У разі несплати платниками збору за воду або його сплати в неповному обсязі, контролюючі органи подають інформацію про таких платників до органів, що видають дозволи на спеціальне водокористування, для скасування виданих дозволів зазначеним платникам.

Розяснення МГУ Міндоходів - центральний офіс з обслуговування великих платників від 29.07.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!