Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звітність кредитних спілок: що змінилося?

September 12, 2013

Внесено зміни до Порядку складання та подання звітності кредитними спілками та об`єднаними кредитними спілками до Нацкомфінпослуг.
Звітність, яку подає кредитна спілка до Нацкомфінпослуг, включає:

  • річну фінансову звітність;
  • звітні дані (проміжні звітні дані та звітні дані за рік);
  • нерегулярні звітні дані.

Уточнено порядок подання кредитними спілками річної фінзвітності, яка подається разом з аудиторським висновком не пізніше 1 червня (раніше – 1 липня) року, наступного за звітним. Проміжні звітні дані (за I квартал, I півріччя, 9 місяців) складаються щокварталу наростаючим підсумком з початку звітного періоду станом на кінець останнього дня кварталу. Звітні дані за рік складаються станом на 31 грудня року, за який подаються звітні дані.
Нерегулярні звітні дані подаються кредитною спілкою у разі надання нею великого кредиту. При цьому, великим вважається кредит, наданий згідно з одним або кількома кредитними договорами одному члену кредитної спілки (одному та/або кільком членам кредитної спілки, які є пов`язаними особами, кільком членам кредитної спілки, які є асоційованими особами) протягом 30 календарних днів з дати укладання першого кредитного договору, на суму, що дорівнює або перевищує: для I групи регулювання – 1 млн. грн.; для II групи – 300 тис. грн.; для III групи – 100 тис. грн.
Визначено, що асоційованою особою члена кредитної спілки є:
- для фізичної особи - чоловік або дружина, прямі родичі цієї особи (батько, мати, діти, рідні брати та сестри, дід, баба, онуки), прямі родичі чоловіка або дружини цієї особи, чоловік або дружина прямого родича;
- для юридичної особи - керівник або інша особа, яка має право приймати керівні рішення, що впливають на діяльність такої юридичної особи.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 18.07.13 р. № 2361 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 17.09.13 р. № 69), крім окремих положень, які набирають чинності з 01.01.14 р. та застосовуються з I кварталу 2014 р.


Новини за темою:

Кредитним установам доведеться звітувати частіше

Нові параметри групування кредитних спілок

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!