Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звіт про суми податкових пільг треба здати не пізніше 7 лютого!

February 4, 2014

Платник податків, який користується пільгами в оподаткуванні, зобов’язаний подавати до контролюючих органів інформацію про суми коштів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням таких податкових пільг (суми отриманих пільг), та напрями їх використання (пп.16.1.6 Податкового кодексу, далі – ПК).
Слід звернути увагу, що зазначений Звіт не є податковою декларацією чи розрахунком, тобто документом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання. Тому норма п.49.20 ПК щодо перенесення останнього дня строку подання податкової декларації (у разі, якщо останній день припадає на вихідний або святковий день) до нього не застосовується.
З тієї ж причини (Звіт не є податковою декларацією) за його неподання (несвоєчасне подання) або відображення у Звіті неправильної суми пільг до платника податків не застосовуються санкції, передбачені за аналогічні порушення при складанні та поданні податкових декларацій. Однак на посадових осіб підприємства може бути накладено адмінштраф відповідно до ст.1631 КУпАП. Розмір штрафу – від 5 до 10 НМДГ (від 85 до 170 грн.). У разі повторного порушення, вчиненого особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, сума штрафу становить від 10 до 15 НМДГ (від 170 до 255 грн.).
Докладніше про складання вказаного Звіту читайте у "БАЛАНС-АГРО" № 5 від 03.02.14 р.
Із консультації ви дізнаєтесь: якими пільгами найчастіше користується сільгосппідприємство – суб’єкт спецрежиму з ПДВ та платник фіксованого сільгоспподатку, а також коли та як щодо них звітувати.
Отримаєте рекомендації: як правильно розрахувати суму пільги з ПДВ та земельного податку за 2013 рік.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!