Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Звіт про пільги для платника податку на прибуток із річним звітним періодом

January 31, 2017

Сума пільги з податку на прибуток розраховується платником податку на прибуток на підставі даних додатка ПЗ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (далі – Декларація), яка подається до контролюючого органу згідно з п.137.5 ст.137 ПК один раз за підсумками року.
Враховуючи зазначене, звіт про суми податкових пільг таким суб’єктом господарювання подається у строки подання річної Декларації.
Суми податку та збору, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб’єктом - платником податків. Облік зазначених коштів ведеться в порядку, визначеному КМУ.
Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджено постановою КМУ від 27.12.10 р. № 1233 (далі – Порядок).
Розрахунок прибутку, що звільняється від оподаткування, відображається у додатку ПЗ до рядка 05 ПЗ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація), затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897.
У Звіті суб’єктом господарювання зазначається сума пільги у зв’язку із звільненням прибутку від оподаткування, розрахована як прибуток від пільгової діяльності (рядок 05 додатка ПЗ до Декларації), помножений на діючу ставку податку на прибуток.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otchet-o-lgotax-dlya-platelshhika-naloga-na-pribyl-s-godovym-otchetnym-periodom.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!